siapa lebih miang?

Sempena Hari Kebangsaan negara kita ke-48 yang akan berlangsung pada haribulan 31 Ogos, saya telah mengambil kesempatan untuk mengacarakan satu peraduan kecil-kecilan. Peraduan ini dinamakan Siapa Lebih Miang?

Saya telah mendapat empat calon untuk peraduan ini, dan mereka adalah:

A – KY dari KY Berbicara
B – Horng, ataupun dikenali sebagai Horny
C – Carol yang amat suka makan sotong
D – FA yang kuat menari

Sila undi untuk calon yang anda rasa kelihatan lebih miang berdasarkan dua gambar contoh dibawah:

.::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::.

Contoh 1:

Siapa Lebih Miang 01

Contoh 2:

Siapa Lebih Miang 02

.::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::. .::.

Amat mudah untuk anda menyertai peraduan ini. Anda hanya perlu mengisikan komen dibawah dengan nama anda serta nama calon yang anda pilihi. Peraduan ini tiada ganjarannya tetapi ingat – barang-barang yang terbaik dalam kehidupan kita adalah percuma.

SIAPA LEBIH MIANG???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Adakah pilihan anda muktamad?

Comments

  1. I VOTE FOR FIREANGEL.

  2. lol

    *clap*clap*clap*

    carol miang sekali!

  3. you have to post the one with her drinking that ice blended-ish drink ler. she knows which one i’m talking abt.

  4. Sayang,

    Macam mana nak kami ni undi setakat gambar yang terdapat di atas tu semuanya close-up sehingga bintik2 kat muka pun jelas di nampak. Ini undi utk iklan lotion cuci muka ka??

    But my vote still goes to Calon D, FA coz muka dai rebelious sangat…:p

  5. Candidate D. D for delectable.

  6. Wah siao, itu Candidate D semacam pontianak nak gigit orang @@”

    What’s miang? Honry? Perverted? Err… Fail BM sia. Or izzit overall scariness factor.

    Saya undikan “D”!

  7. Suan, it looks like who is more scary is more suitable here.

  8. IT’s FUGLY!!!!!!!!!!!!! LIKE FUCK I DUNNO WHERE TO HIDE MUKA NOW OMFGWTFBBQKFCPIZZAHUT!!!!!!!!

  9. saya berjantung sama calon D

  10. .|.

    :P

  11. lolololooooolollolololol

    all fucking miang, all fucking own…..

  12. hehe… it’s a draw. semua muka lahanat punya miang

  13. I vote candidate E; the great Suan **grin… grin…** ^_^
    Btw… the bandwidth exceeded problem sudah solve oreidi ka?

  14. Saya tidak boleh cakap bahasa Melayu. So I have no idea what we are voting for! (Okay, I could spend an hour translating it or something … but why ruin the fun).

    I’ll vote for Sotong. (Because I know she is a good sport … and if we’re voting for anything like a beauty contest, at least i won’t look gay! If it’s something bad, a vote for FA will get me kicked in da nuts!) It’s a safety vote!

  15. i promise i’ll post something like this back to suanie.. one of these days.. hehehehee

  16. i think candidate D, my friend thinks candidate A.

    how? two two also get votes lar!

  17. I’ll vote for B – for guys and C – for girls.

    Anyway, glad the bandwidth problem has been solved. It was more than 24 hours!

  18. My vote goes for Horng … manyak miang oh …

    welcome back… bandwidth sudak ok kan? =)

  19. Aper tu ‘candidate’ Kak Suanie? Tak paham omputeh lar. Aku boleh pilih E tak, gambar tu kat paling atas sekali tu…har…yang pakai topi nelayan tu…boleh tak? DSI (Di Samping Itu) aper slogan tu maksud? Kehidupan dan Masa Seorang Pengharap Yang Terlampau? Hehe…gurau je…jangan marah ye…

  20. Welcome back :)

  21. Puan pengacara saya memilih D untuk FireAngel..
    Ya jawapan saya adalah muktamad…

  22. hrmmm…. KY …walaupun anda telah ksi under table.. tapi saya tak boleh tahan horng punye penggodaan.. oleh kerana itu…. duit berlebihan itu, sila kasi suan…

    Si kerol dgan FA lak… memang ok gak… tapi jika saya undi… suanie akan tinggalkan saya.. :(

  23. my vote goes to carol ;)

  24. okay a couple of question for you suanie:

    1. What happend to your site over the last couple of days? I couldnt seem to enter lah
    2. What does miang mean? I kinda forgot *blushes in embarassment*

  25. orng mintak pilih yg ter-miang, you pulak tengok bintik2 muka… takde connection lah!

  26. maner ada calon E? oi tak gi sekolah ke?!? :P

    yah solved.. you are here now what :P

  27. la.. ni satu lagi yg tak tahu itu 3M… membaca, mengeja, mengira… kira fail-lah kbsm!

  28. 1. bandwidth for the month exceeded leh… it happens
    2. hamsap

  29. OMG! My verdict …

    Horng looks GAY but my jawapan muktamad is SOTONG. FA looks too scary :P

  30. B!!!!! nama pun miang sangat whey….

  31. wei Jimmy, ur friend is a hot chick or not?

  32. Kongtender says:

    B. I vote for Carol.

  33. i vote for D……no matter miang or pretty or horny or prevert…….FA is my all time favourite……

  34. eh suanie, quickly show us your miang photos!

  35. Jawapan saya: C! Sangat ada gaya! A & B crack me up. D…hmm…the second photo almost cutelah. Tak boleh diklasifikasikan miang.

    Yes, jawapan final! ;)

    One day, I will make my own sotong burger…

  36. what exactly does miang mean leh?

  37. miang = gatal = vain + flirty

    anyway kerol’s got my vote. :)

  38. jennhuiwen says:

    muahaha..i vote for A..my FAVE@!

  39. candidate C gets my vote.

  40. what’s all this hiding behind anonymity? in love with carol but sked to say so issit :P

  41. KY looks funnily cute, reminded me of someone*LOL*; Horny–sorry dude, were you drooling or wat?:P mmm…FA, ure one sexy hot angel…Carol–my gawd–overconsumption of sotong set ur hormones raging, aint it? You girl, have the X-Factor of ‘miang’-ness, need I say more? You have my vote! *wink*

  42. I pilih (C) le yg lebih miang…sexy n cute face

Trackbacks

  1. [...] Merdeka is approaching, I’m waiting for Vincent’s initiative on what we are doing this year. Last year we had a fun time blogging in BM. My entry was Siapa Lebih Miang? which was rather well-received… ahem. [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge